ISCHIAS...?

Klicka här för att boka tid.


Ischias

Ischias eller ischiasnerven är kroppens största och längsta nerv. Den har en diameter som i storlek motsvarar ett finger och ischias löper på baksidan av varje ben. När ischiasnerven blir irriterad eller påverkad av närliggande vävnader, brukar detta i dagligt tal kallasför "ischias". Symptom från ischias eller ischiasnerven kallas således ischias. Vi har två stycken ischiasnerver, en ischiasnerv i varje ben.


Ischias symptom
Ischiassymptom kännetecknas genom att det strålar från ryggen eller höften ner i benet. Ofta endast i över delen av benet men ibland även ända ner till foten.


Äkta ischias respektive falsk ischias
Det finns något som i dagligtal kallas för ”falsk ischias” respektive ”äkta ischias”. Skillnaderna mellan dessa två varianter varierar i både prognos och behandling, även om orsaken till ischias alltid är irritation och/eller inflammation av ischiasnerven.


Vart ska du vända dig med din ischias?
Behandlingsbar eller inte behandlingsbar ischias? Falsk eller äkta ischias? Det är alltid bra om du kan utreda varför du har ischias problem eller smärta. Det är onödigt att ha besvär, samt att i vissa fall kan det vara en varningssignal på ev. kommande diskbråck.

En legitimerad kiropraktor har god kunskap av alla olika typer av ischias problem.

 

KONTAKT  KIROPRAKTIK  HÅKAN BENGTSSON  GRAVID  ISCHIAS  KOSTNADSAVDRAG  ONLINEBOKNING